TRACTAMENTS

L'acupuntura permet recuperar l'equilibri i l'harmonia

Com són els tractaments?

Durant la primera visita es realitza una entrevista inicial detallada, que, juntament amb l’exploració física, presa del pols i inspecció de la llengua permet realitzar una valoració energètica detectant els diferents desequilibris que poden estar presents i permet dissenyar un tractament individualitzat.

Durant aquesta visita es realitza la primera sessió  d’acupuntura, auriculoteràpia, moxibustió o electroacupuntura. Així com recomanacions dietètiques o de fitoteràpia si fossin necessàries. Sol tenir una durada d’una mica més d’una hora.

En les visites successives, es realitza una petita evolució de les sessions prèvies i es realitza la sessió d’ acupuntura pròpiament dita. Solen tenir una durada d’una mica menys d’una hora.

En què consisteix la Valoració Energètica?

Durant la primera visita es realitza una entrevista clínica, una exploració física, la presa del pols i la inspecció de la llengua, això permet arribar a una valoració general de l’estat de l’energia del cos, el que anomenem valoració energètica.

Aquesta valoració es basa en la teoria del ying i yang i la teoria dels cinc elements de la Medicina Tradicional Xinesa. Aquesta teoria sosté que tot en l’univers i tots nosaltres estem formats per cinc substàncies: Fusta, Foc, Terra, Metall i Aigua. Aquestes substàncies o elements es relacionen entre elles per un cicle de generació i un altre de dominància.

Cada Element té un òrgan, que representa el Yin, una víscera, que representa el Yang, un òrgan dels sentits, i una emoció.

Els desequilibris entre aquests elements o dins d’ells (desequilibris entre el yin i el yang) es manifesten amb determinats símptomes. El coneixement d’aquests desequilibris i els seus símptomes permet determinar les bases dels tractaments (elecció de punts d’acupuntura) d’una forma personalitzada.

Quines patologies es poden tractar amb acupuntura?

  • Suport oncològic: nàusees i vòmits per quimioteràpia, dolor i fatiga, disminució de defenses, neuropatia perifèrica.
  • Trastorns psicològics: ansietat, estrès, insomni, depressió.
  • Trastorns múscul esquelètics: cervicalgia, lumbàlgia, ciatàlgia, artrosi, artritis.
  • Trastorns ginecològics: premenstrual, infertilitat, dolor menstrual, menopausa, malposició fetal, inducció al part.
  • Trastorns neurològics: cefalea i migranya.
  • Altres: fibromiàlgia, fatiga crònica, rinitis al·lèrgica, bufeta hiperactiva, obesitat…