Acupuntura

L'acupuntura estimula punts del cos amb agulles molt fines per restablir l'equilibri energètic

L’Acupuntura és una tècnica de la Medicina Tradicional Xinesa que permet regula la circulació del Qi (energia o força vital) a l’interior del cos mitjançant la inserció d’agulles molt fines en determinats punts de l’organisme.

Segons la Medicina Tradicional Xinesa, en la qual es basa l’acupuntura, el Qi (chi) flueix per tot l’organisme a través dels meridians (canals) que estan connectats amb els òrgans interns. Aquests canals tenen una sèrie de punts on l’ energia Qi aflora a la superfície són els anomenats punts d’acupuntura.  Quan el Qi es veu afectat produeix un mal funcionament dels òrgans provocant un desequilibri entre el Yin i el Yang de l’ òrgan. Aquest desequilibri és la base dels trastorns físics i psicològics que podem observar.

El coneixement d’aquests desequilibris permet realitzar tractaments dirigits mitjançant la selecció de punts afectes.

L’Acupuntura amb la inserció de petites agulles molt fines en aquests punts recanalitza el fluxe recuperant l’equilibri i l’harmonia, permetent que el Qi flueixi novament.

L’Acupuntura és eficaç en:

  • Soport oncològic (nàusees i vòmits per quimiteràpia, dolor i fatiga, disminució de defenses, anèmia, neuropatia perifèrica)
  • Trastorns psicològics (ansietat, estrès, insomini, depresió)
  • Trastorns musculoesquelètics (cervicàlgia, lumbàlgia, ciatàlgia, artrosi, artritis)
  • Trastorns ginecològics (sindrome premenstrual, infertilitat, dolor menstrual, menopausa, malposició fetal, inducció al part)
  • Trastorns neurològics (cefalea i migranya)
  • Altres (fibromialgia, fàtiga crònica, rinitis al·lèrgica, bufeta hiperativa, obesitat, etc)